erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 59260   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59260

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Mooi gelegen hoeve in de Sint-Livinuspolder aan de Molenkreek en de Nederlandse grens. Achter op het erf een waterplas, vermoedelijk een "wiel". De hoeve en het wiel zijn reeds opgetekend op het landboek van 1714. Voor het huis drie leilinden. Achter het huis voormalige drinkpoel. Boerenhuis van vier en een bouwlaag onder geknikt zadeldak (pannen) met twee recente dakkapellen, links toegevoegde travee. Verankerde, gecementeerde gevel met schijnvoegen. Vensters met groen-wit schrijnwerk en persiennes. Rechter zijgevel witgeschilderd. Linker zijgevel gecementeerd. Gewitte achtergevel op gepikte plint met gemetste ton voor regenwater.

  • Rijksarchief Gent, Sint-Margriete, Oud Archief, nr. 1.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59260 (Geraadpleegd op 01-10-2020)