erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 59262   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59262

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Thans onbewoonde hoeve met losse bestanddelen, de grote houten schuur met strodak ten westen van het huis, met jaartal 1723 op een houten tussenschot, is gesloopt.

Ten noordoosten, boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), op een gevelsteen in de linker zijgeveltop gedateerd 1856. Witgeschilderde voorgevel met rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. Linker travee van opkamer met hoger geplaatst venster boven keldervenstertje. In de achtergevel zijn nog twee vensters getralied. Rondboogvensters in de zijgeveltoppen, in de rechter zijgevel met behouden roedeverdeling en luik. Linker zijaanbouwsel met toilet.

Achter het woonhuis, ruim bakhuis met witgeschilderde gevels, voorzien van een hoge en een lagere schoorsteen.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59262 (Geraadpleegd op 26-09-2020)