erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
59264
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59264

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Mooi gelegen boerenhuisje op de met populieren beplante dijk en in de nabijheid van het Leopoldkanaal en de Bentillekreek. Huidige woning vermoedelijk gebouwd circa 1920 op de plaats van een ouder huis, zie. kadasterarchief. Woning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen, naar het oosten in het perspectief van de dijk gerichte voorgevel op grijze gecementeerde plint in imitatie breukstenen. Lijstgevel met dubbelhuisopstand, verfraaid met witte bakstenen muurbanden, sierankers en drie tegeltableaus boven de muuropeningen. Licht getoogde deur en vensters met wit geschilderde persiennes.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/59264 (Geraadpleegd op 25-02-2021)