Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Mooi gelegen boerenhuisje op de met populieren beplante dijk en in de nabijheid van het Leopoldkanaal en de Bentillekreek. Huidige woning vermoedelijk gebouwd circa 1920 op de plaats van een ouder huis, zie. kadasterarchief. Woning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen, naar het oosten in het perspectief van de dijk gerichte voorgevel op grijze gecementeerde plint in imitatie breukstenen. Lijstgevel met dubbelhuisopstand, verfraaid met witte bakstenen muurbanden, sierankers en drie tegeltableaus boven de muuropeningen. Licht getoogde deur en vensters met wit geschilderde persiennes.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen