Hoeve in semi-gesloten vorm

Beschrijving

Voormalige semi-gesloten hoeve, van 1900, heden omgevormd tot twee woningen. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een bakstenen rondboogpoort in de noordoostelijke straatzijdevleugel. Het oorspronkelijke woonhuis bevindt zich ten noordwesten van het erf. De gebouwen zijn voorzien van getoogde bakstenen muuropeningen. Zijgevels met aandaken en muurvlechtingen.

Aanvullende informatie

De oorspronkelijke linkerhelft van de hoeve (nu huisnummer 76) werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs: Jacobs, Els