Burgerhuis van 1925

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1925

Beschrijving

Belfaststraat nr. 12. Breedhuis van 1925, cf. cartouche, naar ontwerp van A. Latte (Kortrijk) in opdracht van advocaat L. Gillon. Dubbelhuis van vier/drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Gediversifieerde geel-oranje baksteen op arduinen sokkel afkomstig van "CARRIÈRES DENDRE MAFFLES", cf. gevelsteen. (Simili)-natuursteen voor o.m. doorgetrokken lateien en balustrades. Invloed van Beaux Arts stijl cf. bovenverdieping met pilasters met Ionisch kapiteel die gevel ritmeren. Rechter vensterrisaliet geaccentueerd door gebogen erker bekroond met balustrade; gebogen kroonlijst.

STADSARCHIEF KORTRIJK 15, nr. 1282 (of 7641).

Bron     : WVL5