Villa ontworpen door J.B. Dewin

Beschrijving

Vrijstaande stadsvilla van 1924, naar ontwerp van Jean-Baptiste Dewin (Brussel), en gebouwd in opdracht van weduwe Beke-Decoene. De bakstenen woning werd gebouwd met een garage en een dakverdieping (onder geknikt zadeldak).

Gediversifieerde baksteenbouw op. Breedhuis van één bouwlaag onder gemansardeerd schilddak. Hoeken van puntgevels gemarkeerd door gestileerde pelikanen en uilen. Rechthoekige vensters met behouden schrijnwerk met kleine roedeverdeling. Overluifeld portaal met bakstenen bordes.

• Stadsarchief Kortrijk, 16, nr. 7399; 16, nr. 9119; 16, nr. 9313.
  • Exposition de la societé Centrale d' architecture de Belgique, in L'Emulation, nr. 9, 1938, p. 137.