• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• omvat de aanduiding als beschermd monument Burgerhuis: deel

Beschrijving

* Broelkaai nr. 5. 18de-eeuws dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met houten dakkapel. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Met schijnvoegen bepleisterde lijstgevel met benadrukte deurtravee door de verticaliserende vlakke pilasters verbonden door eenvoudig hoofdgestel. Arduinen plint. Rechthoekige vensters op de begane grond aangepast cf. sluitsteen, en met persiennes. Rondboogportaal in natuurstenen omlijsting met sluitsteen. Bovenlicht met waaiervormige roedeverdeling. Links, poorttravee, voormalige toegang tot de achtergelegen brouwerij.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline