Dokterswoning en pastorie van Sint-Anna

Beschrijving

Don Boscolaan nr. 30 A/ Sint-Anna. Woning van de dokter en van de pastoor van het krankzinnigengesticht St.-Anna, gebouwd in 1875 (?) in opdracht van kannunik Maes (?). Neogotisch pand van rode baksteen verfraaid met natuursteen (heden gewit) gekenmerkt door spitsboogvensters, al dan niet met maaswerk, vierkante torens met arkertorentjes, bow windows. Inmiddels veel verdwenen van oorspronkelijke afwerking, cf. bekroning torentjes en bow windows, balkons.

DEBRABANDERE P., Kortrijkse gevels van neoklassicisme tot nieuwe zakelijkheid, Kortrijk, 1983, p. 47, afb. 39.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline