• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderde dubbelwoonst van 1927, in opdracht van L. en P. Samain, zie initialen. Drie traveeën en drie bouwlagen in spiegelbeeldschema onder zadeldak met plat voordak. Arduinen plint en gecementeerde art-decolijstgevels, zie gebogen erkers en bloemmotieven in de zwikken, met neoclassicistische inslag, zie monumentale pilasters met Ionische kapitelen en festoenen in spiegels, evenals balusters van balkons en gevelaflijning bekroond met urnen (één bewaard). Rechthoekige benedenvensters en rondbogige bovenvensters, telkens schuiframen met geometrische roedeverdeling in het bovenlicht. Rechthoekige smeedijzeren beglaasde deur.

• Stadsarchief Kortrijk 141 (Marie Joséplein), nr. 8439.