Eclectisch burgerhuis ANNO - 1897

Beschrijving

Gentsesteenweg nr. 33. Dubbelhuis gedateerd ANNO - 1897, naar ontwerp van J. Viérin (Kortrijk); in spiegelbeeld uitgevoerd. Verankerde baksteenbouw van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak; geblokte, arduinen plint. Lijstgevel verticaal geaccentueerd door licht vooruitspringende centrale deurtravee met houten rechthoekige erker waarboven balkon en de getoogde nissen die de vensters van de eerste en tweede bouwlaag omvatten; boogvelden en borstwering met kops geplaatste groene en witte sierbaksteen.

STADSARCHIEF KORTRIJK 77, nr. 2335 (of 2008).

Bron     : WVL5