Art-nouveau-burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-nouveau-burgerhuis

Beschrijving

Graaf de Smet de Naeyerlaan nr. 71. Art-nouveauburgerhuis naar ontwerp van J.R. Van Hoenacker (Antwerpen-Kortrijk), cf. gevelsteen, van ca. 1900. In 1946 hersteld na luchtbombardement van 1944 door J. Tesse (Kortrijk). Gele baksteenbouw gecombineerd met fijn gesculpteerd arduin. Deurtravee gemarkeerd door portiek. Vensterrisaliet op gesculpteerde plint en gevat tussen doorgetrokken lisenen met art-nouveaubekroning, houten erker afgelijnd met ijzeren hek, tussen twee haakse muurtjes met art-nouveautop. Vensters met kleine verticale roedeverdeling in bovenlichten.

STADSARCHIEF KORTRIJK 44, nr. 507/46.

Bron     : WVL5