Kasteel in neo-Vlaamse-renaissancestijl

Beschrijving

Bestaande woning, in 1925 gewijzigd in kasteeltje; op later tijdstip nog toevoeging van annex. Tuin afgesloten met ijzeren hek tussen pijlers. Halfvrijstaand woonhuis in eclectische neo-Vlaamse-renaissancestijl, zie verankerde rode baksteenbouw verlevendigd met gele baksteen voor rollagen en natuursteen voor hoekblokken, trapgevels, vierkante toren onder leien tentdak en polygonale uitbouw in oksel met imitatieschietgaten. Combinatie van verschillende baksteenvolumes met glazen veranda. Boven vroegere inkom, heden venster, reliëf met kinderen en hond.

• Stadsarchief Kortrijk, 44, nr. 7707.