Herenhuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen. Opgenomen in het beschermde stadsgezicht (M.B. van 21.08.2003). Breedhuis onder pannen zadeldak. Neoclassicistische lijstgevel, waaraan er in 1901 wijzigingen aangebracht werden naar ontwerp van J.R. Van Hoenacker (Antwerpen-Kortrijk). Bepleisterde gevel met schijnvoegen en imitatiebanden op arduinen plint. Horizontale geleding door middel van doorgetrokken lekdrempels en kroonlijst. Vensters van tweede en derde bouwlaag gevat in doorgetrokken geriemde omlijstingen met sluitsteen. Twee linkertraveeën samengevoegd in één omlijsting. Rechthoekige houten vensters. Houten beglaasde vleugeldeur met hekken en gezandstraald bovenlicht.

• Stadsarchief Brugge, 86, nr. 4932 (of 2814).

Bron     : WVL5