Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Nummer 28 deels ontpleisterd circa 1977, maar maakt in oorsprong deel uit van bepleisterde lijstgevels 28-32. De drie woningen maken deel uit van het beschermde stadsgezicht. Enkelhuizen van drie tot vier traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldaken. Bepleisterde lijstgevel met imitatiebanden op de begane grond, witte natuurstenen plint. Horizontale geleding door middel van doorgetrokken onderdorpels, waterlijst en overkragende kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen met bewaard 19de-eeuws houtwerk in geprofileerde omlijstingen op bovenverdiepingen. Persiennes op de begane grond. Rechthoekige houten deuren, beglaasd en voorzien van hek, bovenlicht met 19de-eeuws raamwerk.