• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

* Grote Markt nr. 24/ Korte Steenstraat. Hoekpand van 1673 van drie + vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Waalse pannen). Beschermd als monument bij B.V.E. van 09.03.1983. Voormalig woonhuis van de drukkersfamilie Van Ghemert. Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk). Verdiepte getoogde vensters in geriemde bakstenen omlijsting onder druiplijst. Zijgevel geritmeerd door rechthoekige vensters o.m. blind. Hoek gemarkeerd door fraaie natuurstenen nis met Madonna met kind; kopie van een 15de eeuws beeld, dat in 1979 verwijderd werd. Lantaarn. Vernieuwde begane grond.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. W/00386 en W/00923.

Bron     : WVL5