• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

* Grote Markt nr. 30. Diephuis van drie brede venstertraveeën en drie bouwlagen onder leien mansardedak met gekorniste kroonlijst. Beschermd als monument bij M.B. 18.04.1996. Klokgevel van blauwe hardsteen gedateerd: Anno 1755 cf. ijzeren vensterleuning op de bovenverdieping. Verticaal geaccentueerd parement door geblokte lisenen. Rechthoekige en getoogde vensters met T-kozijnen en borstwering met spiegels. Centraal venster van de tweede bouwlaag, gevat in schouderboogomlijsting onder druiplijst. Smeedijzeren borstwering met monogram A.R. Aangepaste begane grond.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. W/00654 en W/00937.

Bron     : WVL5