Herenhuis, Manufactures Hannover Bank

Beschrijving

Hendrik Consciencestraat nr. 23. Voormalige Manufactures Hannover Bank. Herenwoning uit tweede helft van de 19de eeuw getypeerd door bepleisterde en witgeschilderde bakstenen lijstgevel. Horizontale gevelgeleding door schijnvoegen van de begane grond, de waterlijsten en de kordonvormende onderdorpels van de vensters van de tweede bouwlaag. Links, poort leidend naar achtergelegen bakstenen gebouw (koetshuis?). Eenvoudige baksteenbouw getypeerd door vier brede poorttravee├źn. Bovenvensters ingeschreven in spaarvelden. Gekasseide binnenkoer.

STADSARCHIEF KORTRIJK 5390 (of 2420).
VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 185.