Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In 1913 herbouwen van een deel van het huis in opdracht van P. Vercruysse-Bonnike naar ontwerp van Joseph Demeere (Kortrijk). Volgens plan rechts één brede poorttravee meer. Neo-Vlaamserenaissance, zie rode baksteenbouw met sierankers, stenen kruis- en kloosterkozijnen, dakvenster met trapgevel verfraaid met fialen. Twee dakkapellen onder leien schilddak met sierlijk smeedwerk flankeren dakvenster. Links kleine winkelpui gevat in rondboog, rechts recentere winkelpui. Volgens bouwplan brede autogarage en overdekte autowasplaats, links huis van conciërge met winkel.

• Stadsarchief Kortrijk 181, nr. 7014 (of 5654).