Bioscoop De Gouden Lanteern

Beschrijving

Jan Persijnstraat nr. 6. Voorheen bioscoop z.g. "De Gouden Lanteern", cf. opschrift, heden kunstencentrum Limelight, naar ontwerp van R. Acke (Kortrijk) van 1921. Bakstenen gevel verfraaid met (simili)natuursteen, heden groen en geel geschilderd. Brede steekboog gaf toegang tot portaal; erboven vijflicht en lantaarn (l.g. heden verdwenen). Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk zonder de oorspronkelijke kleine roedeverdeling.
Interieur: portaal volgens plan met trappen links en rechts en centraal toegangsdeuren en kassa; nu hedendaagse invulling van portaal. Filmzaal met podium en orkestbak, opzij en achteraan balkon met zichtbaar betonskelet; op verdieping boven portaal buffet.

STADSARCHIEF KORTRIJK 181, nr. 6201.
HOSTE H., Richard Acke, in La Cité, 1924, vol. 4, nr. 9, p. 161-166, Pl. IV-VI.