Ensemble van burgerhuizen

Gemeente Kortrijk

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg

omvat de bescherming als monument Burgerhuis: deel
gelegen te Kapucijnenstraat 19 (Kortrijk)

gelegen te Kapucijnenstraat 21 (Kortrijk)

Beschrijving

* Kapucijnenstraat nr. 19-21. Herberg. In oorsprong twee burgerwoningen, thans verbouwd tot één herberg. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Twee dubbelhuizen uit de tweede helft van de 18de eeuw. Twee breedhuizen van elk vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Eenvoudige bepleisterde lijstgevel getypeerd door de licht getoogde vensters met arduinen muurdammen. Nr. 21, rechthoekige bovenvensters, waarvan twee blind. Sterk aangepast interieur met behouden samengestelde balklaag met moer- en kinderbalken.

Bron: WVL5

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie & Metdepenninghen, Catheline