Hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Kasteelkaai nr. 8/ Belfaststraat nr. 2/ Handelskaai. Hoekpand uit de jaren 1920, uitgebreid in 1948 naar ontwerp van P. Audiens. Rode baksteen verfraaid met gecementeerde elementen, o.m. plint, vensteromlijstingen en speklagen; smili-natuursteen-elementen voor o.m. de hoekkettingen. Lijstgevels doorbroken door de trapgevels van dakvensters en dakkapel. Twee driezijdige erkers, o.m. houten erker met versierde balkonplaat met mascaron. Rechthoekige vensters onder versierde boogvelden met mascarons en lovers, stenen kruis- en kloosterkozijnen. In gevel zijde Handelskaai twee korfbogige poorten.

STADSARCHIEF KORTRIJK 122, nr. 379/47.

Bron     : WVL5