Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Kasteelstraat nr. 29 A/ Belfaststraat. Herenhuis van vijf + drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen schilddak, houten kroonlijst met tandlijst op consoles. Onderkelderd dubbelhuis met bepleisterde lijstgevel, arduin voor o.m. plint, omlijstingen en balkon. Horizontale ritmering d.m.v. imitatiebanden op de begane grond, doorgetrokken lekdrempels en waterlijsten en entablement. Deurtravee geaccentueerd door vleugeldeur met bordestrap waarboven deurvenster in omlijsting gemarkeerd door waterlijst en uitgevend op zwaar balkon. Rechthoekige benedenvensters met afgeronde bovenhoeken; steekbogige bovensters. Op zijgevel deels blinde muuropeningen; middentravee in oorsprong deuropening, heden venster.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline