Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Koning Leopold I-straat nrs. 24-28 / Burgemeester Nolfstraat 15. Beeldbepalende neoclassicistische eenheidsbebouwing van 1871 naar ontwerp van de Kortrijkse aannemer-architect G. Vandenborre (?) in opdracht van A. Coucke en L. Carette. Hoekpand van drie en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Bepleisterde lijstgevels op arduinen plint, horizontaal geleed d.m.v. imitatiebanden, doorgetrokken onderdorpels, waterlijsten en kroonlijst. Steekbogige muuropeningen. Balkons met ijzeren hek.

STADSARCHIEF KORTRIJK 135, nr. 421.
DEBRABANDERE P., Kortrijkse gevels van neoklassicisme tot nieuwe zakelijkheid, Kortrijk, 1983, p. 79, afb. 74.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline