17de-eeuwse stadswoning

Beschrijving

In kern 17de-eeuws diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok loodrecht op straat) met recente dakkapel. Beschermd als monument bij MB van 28 mei 2003. Bepleisterde lijstgevel in Lodewijk XIV-stijl, cf. pilasters op bovenverdieping met Korinthische kapitelen waarop geprofileerd entablement. Houten kroonlijst. Rechthoekige bovenvensters; tot winkelpand verbouwde begane grond. In 1890 plaatsen van een uitstalraam.

• STADSARCHIEF KORTRIJK 127, nummer 1434.
  • DEBRABANDERE P. 1973: Kortrijkse gevels van de XVIde eeuw tot het empire, Kortrijk, 72, afbeelding 73.

Bron     : WVL5
Auteurs : De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, De Leeuw, Sofie