Eenheidsbebouwing van bureel en conciërgewoning

Beschrijving

Luipaardstraat nr. 4-6. Eenheidsbebouwing van bureel en conciërgewoning van 1923, naar ontwerp van architect W. Vercoutere (Izegem). Eenvoudige bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint. Gevel verfraaid door het typisch gebruik van gele sierbaksteen voor de ontlastingsbogen. Getoogde en rechthoekige vensteropeningen; vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige deuren met boven- en zijlicht. Linkerdeur geeft toegang tot de burelen met respectievelijk bureel voor bedienden en directeur cf. bouwplan. De rechterdeur geeft toegang tot de vermoedelijk conciërgewoning. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijler op gecementeerde sokkel, als restant van het ijzeren hek tussen twee pijlers cf. bouwplan. Een deel van het hek, die de grens tussen de site en straat aanduidt, bleef behouden.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline