Burgerhuis van 1904

Beschrijving

* Minister Tacklaan nr. 27. Enkelhuis van 1904, naar ontwerp van J.R. Van Hoenacker (Antwerpen-Kortrijk) cf. gevelsteen. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond. Pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel afgelijnd door houten kroonlijst rustend op consoles. De bovenbouw wordt verticaal benadrukt door de hoekpilasters op console. Arduinen balkon met smeedijzeren hek. Deze woning valt eveneens op door de aandacht die besteed wordt aan de afwerking en detaillering cf. arduinen bovendorpels en lekdrempels en het schrijnwerk van de vensters met gekleurd glas in de bovenlichten. Rechthoekige art-nouveaudeur.

STADSARCHIEF KORTRIJK 183, nr. 5914 (of 3394).

Bron     : WVL5