erfgoedobject

Pottenbakkerij

bouwkundig element
ID
60111
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/60111
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Pottenbakkershoek z.nr. Voormalige pottenbakkerij van C. Willemyns opgericht in 1826 en werkzaam tot 1930. In 1931 deels omgebouwd door de Belgische Evangelische Zending naar ontwerp van de architecten J. Van Hove en Vandewey (?), ( Schaarbeek). Plan echter voorzien van reliëfstempel van De Smedt en Bernaert (Brussel). Het woonhuis aan de Meensestraat wordt het huis van de pastor, terwijl de magazijnen en burelen tot grote vergaderzaal met tribune en kleine vergaderzaal omgebouwd worden. Typerende gevelbekleding van Tiroolse crépis en rode baksteen voor steunberen en deur- en vensteromlijstingen. Spitsbogige muuropeningen. Gekleurde dakpannen, o.m. groen, geel, zwart en rood.

STADSARCHIEF KORTRIJK 193, nr. 10036.


Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pottenbakkerij [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/60111 (Geraadpleegd op 12-05-2021)