Herenhuis

• is aangeduid als beschermd monument Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Beschermd als monument bij MB van 15 oktober 2003. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit het laatste kwart van de 19de eeuw; arduinen plint. Benadrukte deurtravee door stenen balkon. Rechthoekige vensters in doorgetrokken geprofileerde omlijsting. Benedenvensters met doorgetrokken arduinen onderdorpels rustend op uitgewerkte arduinen consoles; groen glas in lood. De vensters op de tweede bouwlaag worden gekenmerkt door een balusterborstwering en de bovenvensters door borstwering met verdiept casement waarin guirlande. Verdiept rondboogportaal met houten vleugeldeur; bovenlicht. Voetschraper rechts. Gecementeerde linker zijgevel.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline