Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

* Schouwburgplein nr. 14. Z.g. "Cultuurwinkel". Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Verankerde bakstenen trapgevel (vijf treden + topstuk), met gebruik van natuursteen voor de kruiskozijnen, de speklagen ter hoogte van de onder-, tussen- en bovendorpels, de dekstenen en voluten van de getrapte top, de hoekkettingen, de negblokken en de sluitsteen van de ontlastingsbogen. Vernieuwde pui van 1949, naar ontwerp van C. ET J.P. HOUSIAUX, ARCHITECTS, BRUXELLES, cf. inscriptie.

Bron     : WVL5
Auteurs : De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, De Leeuw, Sofie