Samenstel van vijf burgerhuizen

Beschrijving

Sint-Amandslaan nr. 9. Enkelhuis dat in oorsprong samen met de eveneens behouden nrs. 1, 3, 5 en 11 deel uitmaakte van samenstel van vijf gelijktijdig opgetrokken woningen. Baksteenbouw volgens bouwplan opgetrokken in 1924, in opdracht van Lannoo, aannemer van openbare werken. Lijstgevels aansluitend bij de traditionele baksteenarchitectuur. Nrs. 1, 3, 5. Eenvoudige bakstenen lijstgevels. Nr. 3, met muurnis in omlijsting van zwart gesinterde baksteen waarin beeld en opschrift H.ANNA B.V.O. Nr. 11, verhoogd en met vernieuwd parement van 1930, naar ontwerp van J. Roose. Behouden schrijnwerk van 1930 met geel gekleurd glas in de bovenlichten.

STADSARCHIEF KORTRIJK 208, nr. 7311.

Bron     : WVL5