Dekenij Sint-Maartensparochie

• is aangeduid als beschermd monument Dekenij Sint-Maartensparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Voormalige dekenij van de Sint-Maartenskerk. Beschermd als monument bij MB van 15 oktober 2003. Thans cultureel centrum en kinderopvang. Hoekpand van vier + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadel- en schilddak. Lagere vleugel op de bovenverdieping afgelijnd door balusterborstwering. Bepleisterde en beschilderde baksteenbouw op arduinen plint. Horizontaal geaccentueerde lijstgevel door de vlakke bossage op de begane grond en de doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters. Rechthoekige vensters op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting. Behouden schrijnwerk, cf. persiennes.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline