erfgoedobject

Magdalena Zwembad

bouwkundig element
ID
60217
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/60217

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Magdalena zwembad
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als beschermd monument Magdalena Zwembad
    Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Zogenaamd "Magdalena zwembad". Provinciaal zwembad opgetrokken in 1960 naar ontwerp van P. Felix, J. De Jaegere, J. Tanghe en C. Van der Plaetse. Opvallend ontwerp gekenmerkt door de tegenstelling tussen de gesloten muur-plaat-architectuur van het dienstenblok en de open constructie van de zwemhal. De wanden van de hal zijn rondom om van glas, waardoor het zwemmen zoveel mogelijk op de natuur wordt betrokken.

  • NOVGORODSKY L. 1966: Le bassin de natation provincial de Courtrai. Architectes: Chr. Van der Plaetse, P. Félix, J. Tanghe, J. De Jaegere, La Technique des Travaux 42.1-2, 2-10.
  • S.N. 1990: Konfrontaties in Moderne Architectuur. Een "promenade" in en rond Kortrijk, Kortrijk, 62.
  • S.N. 1966: Le bassin de natation de Courtrai. Architectes: Chr. Van der Plaetse, P. Felix, J. Tanghe, J. De Jaegere, La Maison 22.9, 284-286.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline
Datum  :

Aanvullende informatie

Het zwembad is gesloten. Er is een ontwerpwedstrijd opgestart via de Open Oproep (Vlaamse bouwmeester) voor herbestemming binnen de onderwijsgebouwen voor hogeschool Howest.

  • Informatie verkregen van Frederik Mahieu (maart 2021).
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Magdalena Zwembad [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/60217 (Geraadpleegd op )