Voormalige "N.V. Groeningeververij", industrieel complex

Beschrijving

Stasegemsestraat nr. 127/ Groeningekaai. Voormalige "N.V. Groeningeververij". Industrieel complex bestaande uit directeurswoning met bijhorende werkhuizen, stapelplaatsen en kantoren, gegroepeerd rondom een binnenkoer. Directeurswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. Horizontaal belijnde neoclassicistische lijstgevel. Licht vooruitspringende poorttravee op de bovenverdieping gemarkeerd door geblokte pilasters. Links en rechts geflankeerd door industriƫle gebouwen opgetrokken uit baksteen en vermoedelijk met betonnen structuur.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline