Classicistische eenheidsbebouwing

Beschrijving

Classicistische eenheidsbebouwing uit de eerste helft van de 18de eeuw onder invloed van de Lodewijk XIV-stijl. Beschermd als monument bij MB van 18 juli 1996. Breedhuizen van twee bouwlagen en met ongelijke travee-indeling onder doorlopend pannen zadeldak met aandak. Geprofileerde en gekorniste pui- en kroonlijst. Gekaleide bakstenen lijstgevel op gepikte plint met ritmerende pilasters op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping verdiept in getoogde omlijsting. Drieledige winkelpui naar oud model. Interieur met oorspronkelijke balkenlaag, kelderluik. Gerestaureerd in 2000-2001.

• AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archiefnummer W/00654 en W/00654.
  • DEBRABANDERE P. 1973: Kortrijkse gevels van de XVIde eeuw tot het empire, Kortrijk, 67, afbeelding 56.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline