Reeks arbeiders- en dorpswoningen

Beschrijving

Reeks van arbeiders- en woonhuizen uit het begin van de 20ste eeuw. Heden eigendom van houtbedrijf Vandecasteele, in de jaren 1970 gerenoveerd en gerestaureerd door architect Arthur Degeyter (Brugge). Aanvankelijk voert hij harde, completerende restauraties uit, later, zoals hier kiest hij meer en meer voor een zachtere, conserverende restauratievisie. Huisjes van lichtbruine baksteen onder pannen zadeldaken. Het houten schrijnwerk wordt behouden en wordt groen of typisch oranjerood geschilderd.

• CONSTANDT L. (RED.), Stenen herleven, 111 jaar "Kunstige Herstellingen" in Brugge, 1877-1988, Brugge, 1988, p. 203.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline