Hoeve Oud Burgemeesterhof

Beschrijving

Moeskroensesteenweg nr. 34. Z.g. "Oud Burgemeesterhof". Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) met semi-gesloten opstelling, nu is de zuidelijke vleugel verdwenen.
Huidige gebouwen van 1881, nadat bij brand het woonhuis en een deel van de stallen verwoest werden.
Lage, losstaande bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen).
Ten noorden van het erf, boerenhuis met eenvoudige bakstenen lijstgevel van acht traveeën + één opkamertravee. Twee getraliede vensters (links). Centrale deur met bordes leidt naar hooizolder.

SANTY F., CALLENS I., DECALUWÉ C., Aalbeke, in Landelijk leven en hoevengids Groot Kortrijk, deel 7, Tielt, 1995, p. 106-108

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline