Kapel

• is aangeduid als beschermd monument Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Kapel, opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw. Eenvoudig bakstenen bedehuisje, gecementeerd en met schijnvoegen afgewerkt. Kapel op achthoekig grondplan met groenbeschilderd zinken puntdak bekroond met ijzeren kruis. Korfbogige deuropening met houten deur, in 1984 geplaatst ter vervanging van een metalen deur.

Interieur. Vlak plafond, op de achterwand is een blauw kruis geschilderd. Verschillende beeldjes, onder meer een Onze-Lieve-Vrouwebeeld in een globe, een beeld van de Heilige Familie en een Heilig Hartbeeld.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, primitief plan (1835); mutatieschetsen 207 (1908/schets 2); legger 212 (artikelnrs. 275, 282, 480, 1053 en 2387).
  • VAN BETSBRUGE G., Kapel en kruis in Bellegem, s.l., 1991, p. 52.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline