Neogotisch klooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotisch klooster

Beschrijving

Driekerkenstraat nr. 4. Neogotisch klooster van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo, bijhuis van Deftinge uit 1901 naar ontwerp van J. Carette. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met dakruiter en dakkapel. Lijstgevel, gecombineerd met vensterrisaliet met topgevel voorzien van Brugse travee. Rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen voor muurbanden. Rechthoekige vensters met arduinen dorpels en lateien onder spitsboogvormige blindnissen. Vleugeldeur met imitatie perkamentmotief en sierlijk hang- en sluitwerk. Tandfries onder gootlijst.
Bijhorende schoolgebouwen, tevens uitgevend in de H. Dewildestraat.

DEBRABANDERE P., De neogotische bouwkunst in Kortrijk, in De Leiegouw, jg. XXXIX, 1997, p. 47.