Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Driekerkenstraat nr. 66-68. Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen vlg. repeterend schema uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige baksteenbouw onder geknikt zadeldak met telkens twee dakkapellen. Kroonlijst geschraagd door houten consoles. Segmentbogige muuropeningen met arduinen hoek- en sluitstenen. Deur van nr. 66, bovenlicht in glas-in-lood (fruitschaal). Links van nr. 68 toegang naar geasfalteerd erf met dieper gelegen driebeukige vlasschuur onder parallelle zadeldaken. Centraal kleine heiligennis met topkruis.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline