Wegkapelletje, zogenaamd "Termotes kapel", naam afkomstig van de uitbaters van "Het Armengoed" of "Hospitaalgoed", de hoeve waarmee de kapel historisch verbonden is. De beboomde toegangsdreef van de hoeve, met aan het uiteinde de kapel, verdween totaal uit het landschap bij woningbouw in de jaren 1960. Het kapelletje is nog een stille getuige van de vroegere toegang.
Eénbeukig kapelletje van witgeschilderde verankerde baksteen op een gepikte plint. Bedehuisje op rechthoekig grondplan, onder pannen zadeldak. Korfbogige deuropening, voorzien van druiplijst in onbeschilderde baksteen en ijzeren hekwerk, geflankeerd door twee pilasters, bovenaan verfraaid met onbeschilderde baksteen. Aan de achtergevel driehoekige steunbeer. Witgeschilderd interieur met houten kruis.
DELEU F., Bissegem vroeger, Bissegem, 1986.
DEWILDE B., DECALUWÉ C., Bissegem, in Landelijk leven en hoevegids groot Kortrijk, deel 1, Tielt, 1986, p. 72-74.
VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 169-172.
Bron: DE GUNSCH A. & METDEPENNINGHEN C. met medewerking van CALLENS T. & VAN DEN MOOTER M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortrijk, Deel IIA: deelgemeenten Aalbeke, Bellegem, Bissegem en Heule, Deel IIB: deelgemeenten Kooigem, Marke en Rollegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL5, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)