Complex van vier modernistische woonhuizen

Beschrijving

Meensesteenweg nr. 110-118. Modernistisch geïnspireerd woningcomplex van 1935 naar ontwerp van J.R. Van Hoenacker (Antwerpen-Kortrijk) in opdracht van E. Carpentier bestaande uit vier woningen (z.g. "WATERLISCH", "BEUTERBLOMME", "MELKDISTEL" en "SLEUTELKRUID") onder gezamelijk schilddak en een halfvrijstaande woning met garage. Gele baksteenbouw op zwarte bakstenen plint, afgewisseld door gecementeerde delen, horizontaal geleed door banden van bruine tegels. Horizontale werking verhoogd door doorgetrokken lateien, kroonlijst en gevelpannen. Volumewerking, d.m.v. rechthoekige bow windows over twee bouwlagen, en doorgetrokken gevels. Voortuin afgelijnd door lage tuinmuurtjes met buisleuning.

RIJKSARCHIEF KORTRIJK, Gemeentearchief Bissegem, nr. 1260, 1935/3.

Bron     : WVL5