• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Meensesteenweg nr. 433-437. Breedhuis met laag ommuurd voortuintje uit de jaren 1930 van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Rode baksteenbouw op arduinen plint met verdiepte spaarvelden met muizentand rond ramen in de tweede bouwlaag. Lijstgevel getypeerd door centrale schoudergevel en driezijdige erker. Achterin gelegen driebeukige vlasschuur onder parallelle pannen zadeldaken, typerende opgehangen schuifpoort, waarboven heiligennis. Kleinere enkelvoudige vlasschuur onder golfplaten met opgehangen schuifpoort in dwarsgevel.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline