Station Bissegem

• is aangeduid als beschermd monument Station Bissegem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Bissegem

Beschrijving

* Vlaswaagplein nr. +4. Klein station (halte) van 1924 van het wederopbouwtype, heden herbestemd als groentewinkel. Beschermd als monument bij M.B. van 14.06.2001.

Rode baksteenbouw met natuurstenen gevelelementen, o.m. voor hoekblokken, tussendorpels van de vensters, kettingen, geprofileerde afboording plint, afboording spiegels en plaatsnaam. Bakstenen gevel van één bouwlaag, langsgevels van vier traveeën en kopgevels van twee traveeën onder afgewolfd zadeldak. Segmentbogige, veelal gekoppelde muuropeningen. Gedeeltelijk bewaard interieur, deels glazen en deels houten loketwanden, bewaard kantoormeubel met schuiven bovenaan en deurtjes onderaan.
Typisch gewitkalkte betonnen afsluiting met vertikale rechte stijlen en betonnen wachthokje.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, archief nr. W/002173.