Gesloten hoeve van 1869

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve van 1869. De vleugel aan straatzijde omvat de inrijpoort en het woonhuis, haaks hierop de stallen, ten noorden en ten zuiden van het erf, achteraan het erf bevond zich voorheen de dwarsschuur, thans verdwenen.

Bakstenen vleugel aan straatzijde, zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); licht verhoogde begane grond. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels, oorspronkelijk beluikt; drie kleine, getoogde bakstenen bovenvensters. Licht getoogde deur in een rechthoekige hardstenen omlijsting op neuten. Getoogde bakstenen inrijpoort met gedeeltelijk hardstenen posten, imposten en sluitsteen met opschrift: N.S./ M.L./1869. Zijgevels met aandaken en muurvlechtingen.

De noordelijke stalvleugel is van baksteen, met getoogde bakstenen muuropeningen, de zuidelijke stalvleugel telt vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lichtblauw gekalkte lemen en recente (betonblokken) vullingen; vijf deuren, waarvan drie gekoppeld; één zolderluik.