• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Heulsekasteelstraat nr. 15. Vrijstaande burgerwoning van 1865, opgetrokken in opdracht van burgemeester J.E. Lagae, voor zijn zoon P. Lagae. Later eigendom van de familie de Clerck, eigenaar van de loodwitfabriek in de Zeger van Heulestraat. Ontpleisterde lijstgevel op arduinen plint. Centrale deurtravee gemarkeerd door vlakke pilasters. Rechthoekige bovenvensters onder kroonlijst, centraal venster onder driehoekig fronton. Rondboogdeur.

HUYSENTRUYT B., Het Loodwit te Heule, in Heulespiegel, nr. 29, 1999.
HUYSENTRUYT B., Het loodwit te Heule (2). Van Loodwit tot verffabrieken de Clerck, in Heulespiegel, nr. 32, 2000, p. 38-54.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline