Klooster van de zusters passionistinnen

Beschrijving

Klooster van de zusters passionistinnen. Sinds 1953 gevestigd te Heule. Het klooster wordt ingewijd op 13 september 1953. De kloosterkapel doet sinds 1966 dienst als parochiekerk en is gewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria van Fatima. Klooster met bijhorende kerk opgetrokken in gele baksteen onder pannen daken. Gotisch geïnspireerde kerk met typerende gekoppelde spitsboogvensters.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, 1986, Kortrijk, 341.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline

Aanvullende informatie

De parochiekerk van Onbevlekt Hart van Maria van Fatima te Heule werd met ingang van 1 april 2015 onttrokken aan de eredienst.