Hoeve Steurenambacht

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Steurenambacht

Beschrijving

Pachthofstraat nr. 25. Z.g. "Steurenambacht". 18de-eeuwse hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1843), met grosso modo zelfde opstelling.
Lage, bakstenen bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom erf, gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek; rechterpijler met muurnis.
Ten noorden woonhuis, ten oosten schuur met geïncorporeerd wagenhuis en aardappelkelder en te westen stallen. Ten zuidwesten ovenbuur.

ROELSTRAETE J., CALLENS I., GHILGEMYN L., DECALUWÉ C., Heule, in Landelijk leven en hoevengids Groot Kortrijk, deel 6, Tielt, 1994, p. 121-123.

Bron     : WVL5
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie, Metdepenninghen, Catheline