Molenaarswoning

• is aangeduid als beschermd monument Molenaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Atelier Molenhuys

Beschrijving

* Watermolenwal nr. 11. Voormalig molenaarshuis, thans doet het gebouw dienst als Cultureel- en jeugdcentrum Atelier Molenhuis. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Links twee traveeën die dienst doen als schuur en later toegevoegde garage. Eenvoudige bakstenen lijstgevel op gecementeerde en geschilderde plint. Getoogde vensters met behouden schrijnwerk. Vleugelramen met grote roedeverdeling. Geprofileerd kalf en gedeelde bovenlichten. Benedenvensters met luiken.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 532-533.

Bron     : WVL5