Brouwerswoning van brouwerij Lagae

Beschrijving

Voormalige brouwerij Lagae, opgericht in 1800 en werkzaam tot 1935. De brouwerswoning bleef behouden, de brouwerij met bijhorende gebouwen werd afgebroken en vervangen door het cultureel centrum.

Imposante burgerwoning, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met smeedijzerwerk. Dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel op plint van granito. Behouden schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.
Rechts, poorttravee die leidt naar het huidige culturele centrum. Verankerde achtergevel, rechts gemarkeerd door nutsgebouwtjes.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline