Traditioneel breedhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van drie travee├źn en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de of eerste helft van de 17de eeuw.

Gecementeerde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw met rechte muurankers. Rechthoekige muuropeningen aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw, waaronder de inkomdeur in een laatclassicistische, vlakke hardstenen omlijsting met imposten. Het getrapte dakvenster in de linker travee, van drie treden met schouderstukken en overhoeks topstuk, waterlijst en rondboogvenster met sleutel en diamantkopimposten, is in de jaren 1980-1990 verwijderd.

Auteurs :  Braeken, Jo